REGULAMENT

NOU! Pachetul de start va contine polita de asigurare in caz de accident prin UNIQA pe perioada desfasurarii competitiei. Info aici.

LOCUL DESFASURARII:

Parcul Natural Lunca Muresului, ARAD (RO)

Coordonate GPS:

Latitudine:46.15077782905018

Longitudine:21.247546386718795

Organizatori:

Racing Bike Pro

Centrul Municipal de Cultura Arad

Parcul Natural Lunca Muresului

Sponsori:

Opel prin Grup West Arad, Schwalbe Romania, Optica Veszi, Uniqa Asigurari, BN-BusinesLexus Publicitate AradRacing Bike ShopRadio Arad si postul de televiziune on-line INARAD

Colaboratori / parteneri:

Condor Club, ISJ,  ONG-uri, Crucea Rosie AradServiciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Arad, Merida Bike, Cannondale Romania, Topeak, Sram, BikeFun, North Wave - Echipamente Sportive 

TRASEU SI CATEGORII:

Cursa Maraton 50 Km (2 ture): 18-29 , 30-39,  40-49, 50+   masculin si feminin – start la ora 10:00

Cursa Race 25 Km (1 tura ): 18-29 , 30-39,  40-49, 50+ masculin si feminin – start la ora 12:00

Cursa MTB KIDS :  Copii 1-8 ani traseu individual jaloane, start la ora 11:45

Cursa RACE 14 -17 ani traseu MTB padure circuit 7 km, start la ora 13:30

Cursa RACE 9 -13 ani traseu MTB padure circuit 3 km, start la ora 13:35

Participarea este posibila pe proprie raspundere. (DOWNLOAD FORMULAR)

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public. (DOWNLOAD FORMULAR)

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2017-1987 = 30 ani!

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice.

Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aiba acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declaratia de responsabilitate. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris, va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

TAXA DE ÎNSCRIERE contine pachet de start va fi perceputa doar pentru cursele: Race si Elite. Nu se achita taxa de catre participantii la: MTB KIDS, RACE 9-13 ani, RACE 14-17 ani, 

Aceasta grila de taxare are ca scop incurajarea inscrierii din timp pentru a putea oferi un nivel de organizare cat mai ridicat. Este un mare ajutor pentru echipa de organizare sa cunoasca din timp numarul concurentilor pentru realizarea si pregatirea materialelor necesare (ex. tricouri pentru pachetul de start, numere concurs, etc).

ÎNSCRIERE:

 Înscrierea se poate face:

– accesand butonul Inscriere. Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul incasarii/confirmarii platii taxei de participare.

Plata taxei se poate face:

-  ON-LINE AICI

Plateste ON-LINE aici taxa de 45 Ron pana pe data de 1 mai inclusiv ! 

-  Plateste ON-LINE aici taxa de 50 Ron in intervalul 2-31 Mai inclusiv !

– In contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificati taxa inscriere Prima Pedala) la Banca Transilvania. Titular cont Clubul Sportiv Racing Bike Pro;

– La sediul magazinului Racing Bike Shop (Arad, Str.Dorobantior Nr.1);

– La fata locului (cu taxa majorata)

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

Formularele fara semnatura nu vor fi acceptate.

PACHET START:

Fiecare participant care a achitat taxa de inscriere va primi din partea organizatorilor un pachet  de start. Va rugam dati click aici pentru vizualizarea continutului pachetului.

FESTIVITATE DE PREMIERE:

Festivitatea de premiere va avea loc la  ora 14:30  

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la competitie este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure. Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;

– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;

– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.

– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;

– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;

– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.  

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta în stare buna de functionare;

– casca de protectie;

– numar cu chip (furnizat de organizatori).

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate.

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start, moment in care se vor transmite si eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP

Cursa Race 25 Km: termen limita 1h:45min;

Cursa   Maraton  50 Km: termen limita 3h:30min;

Restul categoriilor nu au termen limita.

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic si este asigurat de cronometrare.ro pentru cursele: Race; Maraton

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:

Cursa Maraton 50 Km (2 ture): 18-29 , 30-39,  40-49, 50+   masculin si feminin 

Cursa Race 25 Km (1 tura ): 18-29 , 30-39,  40-49, 50+ masculin si feminin 

Cursa MTB KIDS :  Copii 1-8 ani traseu individual jaloane

Cursa RACE 14 -17 ani traseu MTB padure circuit 7 km

Cursa RACE 9 -13 ani traseu MTB padure circuit 3 km

Se vor acorda premii primilor trei clasati la fiecare categorie constand in diploma, medalie si premiile din partea sponsorilor dupa cum urmeaza:

Race (Masculin si Feminin)

Locul 1 – 200 lei

Locul 2 – 100 lei 

Locul 3 – 50 lei 

Maraton (Masculin si Feminin)

Locul 1 – 200 lei 

Locul 2 – 100 lei 

Locul 3 – 50 lei 

 

MTB Kids 1-8 ani (fete-baieti)

Toti copiii care vor particicpa la proba, vor primii cate un pachet din partea sponsorului BNBusines

Race 9-13 ani (fete-baieti)

Locul 1 – Produse in valoare de 50 Lei

Locul 2 – Produse in valoare de 40 Lei

Locul 3 – Produse in valoare de 30 Lei

Race 14-17 ani (fete-baieti)

Locul 1 – Produse in valoare de 50 Lei

Locul 2 – Produse in valoare de 40 Lei

Locul 3 – Produse in valoare de 30 Lei

 

Fiecare participant care va termina cursa va primii o diploma de finish-er. Vor exista si alti sponsori locali, care vor oferi diverse premii. Optica Veszi va oferi vouchere valorice pentru achizitia din magazinele proprii, de ochelari pentru activitati out-door si o pereche de ochelari soare pentru activitati sportive la tombola

Tombola:

Optica Veszi ofera o pereche de ochelari de soare pentru activitati sportive

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile, fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului;

– doping;

– nerespectarea mediului înconjurator;

– modificarea numarului de concurs;

– nerespectarea regulilor competitiei;

– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane;

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu.

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.

Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la competitia Lunca Muresului MTB-XCM –PRIMA PEDALA–  si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 03 Iunie 2017. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de internet www.primapedala.ro / notificari prin e-mail / pagina de FB a evenimentului.

Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:

– asistenta medicala;

– sistem de cronometrare electronica performant MyLaps cu chipuri individuale de unica folosinta, monitorizare video;

– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;

– marcaje executate cu materiale eco;

– echipaj moto pentru verificarea si inchiderea traseului.

Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.

Fotografiile din competitive vor putea fi vizualizate pe pagina de Facebook a Clubului Racing Bike Pro